Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Επίσχεση εργασίας από τους εργαζομένους καθαριότητας στον Ο.Σ.Ε.

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.), διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, που ανέρχονται -όπως υποστηρίζουν- σε 27.000 ευρώ συνολικά.
Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης προς Ιδιώτες και Φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Κ. Μακεδονίας, η εργολαβική εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ, που έχει αναλάβει την καθαριότητα στον Ο.Σ.Ε., αύξησε επίσης, μονομερώς, τις ημέρες των ρεπό των εργαζομένων.
Η εταιρεία, από την πλευρά της, υποστηρίζει, σύμφωνα με τους εργαζομένους, ότι ο λόγος που δεν έχει καταβάλει τους μισθούς είναι η καθυστέρηση πληρωμών από τον Ο.Σ.Ε. (η διοίκηση του οποίου όντως παραδέχθηκε ότι της οφείλει κάποιο χρηματικό ποσό).
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ η υπεύθυνη προσωπικού της δήλωσε τηλεφωνικώς ότι οι μισθοί θα καταβληθούν, όταν η ίδια η εταιρεία πληρωθεί από τον Ο.Σ.Ε..
zougla.gr