Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Εφεδρεία με κομματικά κριτήρια καταγγέλλει ο Γ.Μανώλης

«Θα μας βρει απέναντι το ΠΑΣΟΚ»

Βολές κατά της κυβέρνησης ότι προωθεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας βάσει κομματικών κριτήριων εξαπέλυσε, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γιάννης Μανώλης. Μάλιστα ανέφερε την περίπτωση 160 εργαζομένων του ΟΣΕ που -όπως είπε- μετατάχθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο
προκειμένου να μην μπουν σε καθεστώς εφεδρείας, ενώ κατήγγειλε ότι ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου μετάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, συνταξιοδοτήθηκε και λίγους μήνες μετά προσελήφθη εκ νέου στην ίδια θέση.
«Έχω παραδείγματα ότι τους δικούς τους που δεν έχουν προσόντα τους βολεύουν με τις μετατάξεις» δήλωσε ο κ. Μανώλης, σημειώνοντας ότι «θα μας βρει απέναντι το ΠΑΣΟΚ εάν προσπαθήσει να κάνει την εφεδρεία με κομματικά κριτήρια».
Υποστήριξε επίσης ότι «η θέση της ΝΔ σε σχέση με την εφεδρεία είναι διαφορετική από τη θέση του ΠΑΣΟΚ» και «όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση αυτή τη θέση θα παλέψει».
«Το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί την εφεδρεία για να οδηγήσει σε απολύσεις, εμείς χρησιμοποιούμε την εφεδρεία για να μην κάνουμε απολύσεις» ανέφερε.
"ΤΑ ΝΕΑ"