Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΓΟΣΕ: Άδικη η υπαγωγή στην εργασιακή εφεδρεία

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΣΕ προχώρησαν χθες στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων της εταιρείας διαμαρτυρόμενοι για την υπαγωγή τους στην εργασιακή εφεδρεία, την οποία θεωρούν άδικη καθώς το προσωπικό τους είχε ήδη υποστεί μείωση.
Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων, επισημαίνεται, ότι μόλις τώρα κλείνει ο κύκλος της σοβαρής μείωσης του προσωπικού της εταιρείας (από 380 εργαζόμενους σε 230) που αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση και εκτελέστηκε από ιδιωτική εταιρεία συμβούλων σε εκτέλεση του νόμου Ν3891/10 για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των εταιρειών του ομίλου ΟΣΕ.
Η μείωση αυτή έγινε μέσω νέου οργανογράμματος και νέου επιχειρησιακού σχεδίου που θεωρούσαν τον αριθμό των 230 εργαζομένων ως απολύτως απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.
Ωστόσο υπήρξε και περαιτέρω μείωση του προσωπικού μέσω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων ώστε σήμερα η δύναμη της ΕΡΓΟΣΕ να αριθμεί μόλις 200 εργαζόμενους.
Επομένως, όπως επισημαίνουν, έχει κατά πολύ ξεπεραστεί ο κυβερνητικός στόχος για μείωση του προσωπικού – κατά 10% μέσω της εργασιακής εφεδρείας- αφού η πρόσφατη μείωση του προσωπικού προσεγγίζει το 50%.
Παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε., που διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία σε μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομής, καταβάλουν και θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου που τους έχει ανατεθεί, όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.
Προς τούτο δεσμεύονται να παρουσιάσουν τα έργα που έχει εκτελέσει η εταιρεία, αυτά που είναι σε εξέλιξη καθώς και όσα προγραμματίζει να δημοπρατήσει για την ολοκλήρωση του Σιδ/κού Δικτύου, για τα οποία η ΕΡΓΟΣΕ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Σημειώνεται, ότι αντικείμενο της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου με χρηματοδότηση μέσω ήδη εγκεκριμένων (με αμιγώς Κοινοτικά κονδύλια στην παρούσα φάση) προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ύψους άνω του 1 δις.ευρώ που αποτελούν βασική ελπίδα ανάπτυξης της χώρας εν μέσω της σοβαρής οικονομικής κρίσης καθώς και απόδοσης στους πολίτες της χώρας μας ενός αξιόπιστου και σύγχρονου Σιδ/κού Δικτύου.
Επομένως είναι φανερό, ότι δεν περισσεύει ούτε ένας εργαζόμενος και η εφαρμογή της εφεδρείας στην εταιρεία δεν είναι σύμφωνη προς το Δημόσιο συμφέρον, καταλήγει η ανακοίνωση.
Euro2dey