Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Εκατοντάδες τραυματίες σε σύγκρουση συρμών του μετρό στη Σανγκάη

Βλάβη στο σύστημα σηματοδότησης

Δυο συρμοί του μετρό στη Σανγκάη συγκρούσθηκαν εξαιτίας βλάβης του αυτόματου συστήματος σηματοδότησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 240 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρία που διαχειρίζεται το Μετρό. Το ατύχημα σημειώνεται δυο μήνες μετά τη σύγκρουση δυο υπερταχειών, στις 23 Ιουλίου, κοντά στο Γουενζού της ανατολικής Κίνας.
Σύμφωνα με το Μετρό της Σανγκάη, η βλάβη σημειώθηκε στις 14:10 μ.μ. (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα να χρειαστεί εργαζόμενοι στους σταθμούς να κατευθύνουν χειροκίνητα τα τρένα.Η σύγκρουση σημειώθηκε στον σταθμό Γιου Γουάν στις 14:51 μ.μ. (τοπική ώρα).
Και στα δύο τρένα επέβαιναν περισσότερα από 500 άτομα.Στο δικτυακό τόπο microblogging Weibo.com δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που δείχνουν ανθρώπους να αιμορραγούν και πυροσβέστες να φτάνουν στο σημείο.Το ατύχημα σημειώνεται δυο μήνες μετά τη σύγκρουση δυο υπερταχειών, στις 23 Ιουλίου, κοντά στο Γουενζού της ανατολικής Κίνας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι.Το δυστύχημα είχε προκαλέσει τεράστια ανησυχία για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας και είχε οδηγήσει στο «πάγωμα» των έργων στον τομέα των σιδηροδρόμων.Παράλληλα, η υπ' αριθμόν δύο κατασκευάστρια εταιρεία τρένων στην Κίνα CNR Corp Ltd. αποφάσισε να ανακαλέσει για τεχνικούς λόγους 54 υπερταχείες αμαξοστοιχίες της γραμμής Πεκίνο-Σανγκάη.