Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Γραμματείας ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών

"Ο εκφοβισμός και ο διασυρμός των Σιδηροδρομικών συνεχίζεται για τρίτο μήν"

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διά του Υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ.ΣΑΧΙΝΙΔΗ, προκαλούν πάλι «έμφραγμα» στη μισθοδοσία μας, αφού σήμερα 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 δεν υπάρχει πάλι η προκαταβολή του μισθού μας στις τράπεζες.
Ευελπιστούμε ότι η Διοίκηση του ΟΣΕ έχει στείλει εγκαίρως τη μισθοδοσία στο Υπουργείο Οικονομικών για το μήνα Σεπτέμβριο, και προφανώς ο αρμόδιος Υπουργός της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν έχει υπογράψει.
Είναι προφανές ότι ασχολείται περισσότερο με τους «υπάλληλους» της Τρόικα στην Ελλάδα για να μπορέσει να διατηρήσει την αυτοτέλειά του και την ανεξαρτησία του ως Υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης και να μην καταλήξει «υπάλληλος» των «υπαλλήλων» της ΤΡΟΙΚΑ.
Έχουν διαρρεύσει και κυκλοφορούν διάφορα σενάρια, τα οποία στην εποχή που ζούμε και με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, δεν μας φαίνονται παράξενα. Όπως δηλαδή ότι η μισθοδοσία μας δεσμεύτηκε, όπως και κάποιους μήνες πριν, τότε από την ΕΥΔΑΠ, σήμερα από κάποιο μελετητικό γραφείο και ότι αν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε από τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ δεν μπορούν να πληρώνονται οι συνάδελφοι του ΟΣΕ.
Δυστυχώς η Διοίκηση του ΟΣΕ δεν έχει μπει ακόμα στον κόπο να ενημερώσει τους Σιδηροδρομικούς.
Συνάδελφοι ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ…
Οι Σιδηροδρομικοί που μετά το ν.3891 πέρασε από πάνω τους ο οδοστρωτήρας που λέγεται Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, συρρικνώνοντας δίκτυο, προσωπικό, απολαβές, συνεχίζουν να δουλεύουν ανεξάντλητα και με φιλότιμο προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στον Ελληνικό Λαό.
Επειδή λοιπόν το μέλλον ανήκει στους εργαζόμενους και όχι σε όσους θέλουν να το καθορίσουν γι΄αυτούς, θα πάρει γρήγορα η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ την απάντηση που της αξίζει!!!!
Η ΔΑΚΕ-Σ λοιπόν καλεί όλους τους Σιδηροδρομικούς στη Θεσσαλονίκη, εκεί που θα δώσουν το παρόν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας απέναντι στην σκληρή και ανάλγητη κυβερνητική πολιτική.
 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                  Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣΑΣ