Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Υπ.Υποδομών: Τα ελλείμματα ΟΑΣΑ - ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ξεφύγει κατά 150 εκατ. ευρώ .

Το υπουργείο Υποδομών, δηλώνει πως τα ελλείμματα του ΟΑΣΑ και των ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ξεφύγει κατά 150 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τους αρχικούς προϋπολογισμούς. Με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τους οποίους καλεί «να επιδείξουν υπευθυνότητα και να σταθμίσουν τη στάση τους με βάση το γενικό συμφέρον της χώρας και των πολιτών σεβόμενοι τις θυσίες όλων αλλά και τις δικές τους».
Το υπουργείο ξεκαθαρίζει επίσης ότι «κάθε ημέρα απεργίας σημαίνει δραματική επιδείνωση της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι δημόσιες συγκοινωνίες και πολλαπλασιάζει τα επώδυνα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιβίωσή τους».
Αναφορικά με τα οικονομικά των συγκοινωνιακών εταιρειών το υπουργείο αναφέρει πως για φέτος η λειτουργία του ομίλου ΟΑΣΑ (αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας) θα στοιχίσει 249 εκατ. ευρώ, ενώ για τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 191 εκατ. ευρώ.«Τα ποσά αυτά είναι μεγαλύτερα των προϋπολογισθέντων για το 2011 και περιλαμβάνουν μεγαλύτερα ελλείμματα κατά περίπου 150 εκατ. ευρώ» τονίζεται στην ανακοίνωση.
"Σοφοκλέους 10"