Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η Ζεύξη διαμαρτύρεται για τη μη επέκταση των δρομολογίων του Προαστιακού-Καλεί σε κινητοποιήσεις


Ο Σύλλογος Μαζικού Αθλητισμού ζητά να φτάσει ο Προαστιακός μέχρι τον Ψαθόπουργο
"Ο Σύλλογος μαζικού Αθλητισμού , που δραστηριοποιείται στην περιοχή του τέως Δήμου Ρίου όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πάτρας καλεί τον ΟΣΕ όπως αμέσως επεκτείνει τη λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι τον Ψαθόπυργο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων όλης της περιοχής .
Τα εμπόδια ιδίως μέχρι και τον Αγ. Βασίλειο μετά και την κατασκευή της αποβάθρας έχουν ήδη παρακαμθεί και δεν απομένει παρά η βούληση των αρμοδίων για την επίλυση του προβλήματος και επέκταση των δρομολογίων.
Η ωφέλεια θα είναι πολλαπλή τόσο για τον Οργανισμό και τους κατοίκους όσο για τον ευρύτερο Δήμο της Πάτρας, αφού θα περιοριστούν κατά πολύ τα υφιστάμενα σήμερα κυκλοφοριακά προβλήματα αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος από τη μείωση των καυσαερίων .Χιλιάδες συμπολίτες μας θ ανακουφιστούν από τις τραγικές σήμερα συνθήκες διακίνησης των.
Ας αφήσουν κάποιοι συντεχνιακοί παράγοντες, γνωστοί για τη μίζερη και μικρόφθαλμη πολιτική τους και ας δούμε όλοι κατάματα το πρόβλημα και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Ρίου, όταν σε 12 μόλις λεπτά της ώρας θα ευρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας, ενώ σήμερα με το Αστικό ΚΤΕΛ από τον Αγ.Βασίλειο χρειάζονται 45 λεπτά της ώρας και με συνθήκες μεταφοράς τριτοκοσμικές. .
Ο ΟΣΕ θα πρέπει να σκεφθεί καλλίτερα και να οργανώσει την συγκοινωνιακή του πολιτική στις δύσκολες σήμερα οικονομικές συνθήκες αφού και τα έσοδα του θ αυξηθούν αλλά και οικονομικά χιλιάδες κατοίκων θα ωφεληθούν από τη μη χρήση των ιδιωτικών τούς μέσων μεταφοράς.
Ο Σύλλογος καλεί όλους τους κατοίκους και φορείς της περιοχής του Ρίου και της ευρύτερης περιοχής σε άμεσες κινητοποιήσεις, θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι νέους αγώνες για την δίκαιη ικανοποίηση ενός σοβαρού προβλήματος που αγγίζει καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας".
Bestnews