Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ρυθμιστικό Ιωαννίνων: συνατήσεις Σηφουνάκη με φορείς της περιοχής

..Η μελλοντική σιδηροδρομική Εγνατία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για Δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου «Κατσικά» και Εμπορευματικού- διαμετακομιστικού Σταθμού ΟΣΕ σε συνεργασία με αυτόν της Ηγουμενίτσας..
 Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και το Πρόγραμμα Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήματος Ιωαννίνων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης, Μαρία Καλτσά, με φορείς της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε πως το Ρυθμιστικό αποσκοπεί στο να δοθούν κατευθύνσεις για τον καλύτερο συνδυασμό των πλεονεκτημάτων από τα ολοκληρωμένα και εκτελούμενα μεγάλα οδικά έργα με ταυτόχρονη ανάδειξη και προστασία του μοναδικού περιβάλλοντος ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών για μια δυναμική προβολή σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
Επιπλέον, όπως επισήμανε: «Η χωρική πολιτική που έχει επιλεγεί είναι ο έλεγχος της οικιστικής ανάπτυξης, υπέρ της αξιοποίησης του υπάρχοντος οικιστικού αποθέματος, η τόνωση των οικιστικών κέντρων, η πολυλειτουργικότητα, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η προστασία των πόρων της πόλης και του περιβάλλοντος, η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της καινοτομίας σε όλους τους τομείς – στη γεωργία στη μεταποίηση, στην έρευνα, η διαχείριση της κυκλοφορίας. Η Εγνατία και η Ιόνια όπως και η μελλοντική σιδηροδρομική Εγνατία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για Δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου «Κατσικά» και Εμπορευματικού- διαμετακομιστικού Σταθμού ΟΣΕ σε συνεργασία με αυτόν της Ηγουμενίτσας. Η διασύνδεση της πόλης με τον κεντρική Ελλάδα και την Ευρώπη δημιουργεί τη συνεργασία και την προϋπόθεση για Νέες ερευνητικές υποδομές στο Πανεπιστήμιο-για δημιουργία «Τεχνόπολης». Η πρόταση δημιουργίας του παραλίμνιου οικολογικού πάρκου, του ορνιθολογικού πάρκου, αναδεικνύει τη λίμνη ως σημαντικό βιότοπό- ταυτότητα της πόλης και προσθέτει στον τουρισμό τον οικολογικό τουρισμό ενώ δίνονται περισσότερες ευκαιρίες για πολιτιστικά δρώμενα, οργάνωση πολιτιστικών-περιβαλλοντικών διαδρομών κ.λπ.».
Από πλευράς τοπικών φορέων συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καρχιμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, Δ. Γεωργακόπουλος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Φ. Φίλιος, ο Δήμαρχος Ζίτσας, Δ. Ρογκότης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ε. Αργύρης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου, Γ. Ρεκατσίνας.
econews