Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΣΕ

A N A K O I N Ω Σ Η
Συνάδελφοι Ηλεκτρολόγοι - Ηλεκτρονικοί,
Μετά από τρεις μήνες διαπραγματεύσεων και διαλόγου, υπογράφθηκε η Σ.Σ.Ε. για το έτος 2011. Όπως όλοι γνωρίζουμε την υπόγραψαν ο ΟΣΕ και η πλειοψηφία της ΠΟΣ (η παράταξη της ΠΑΣΚ-Σ). Σίγουρα όλοι θέλαμε να υπογραφεί η Σ.Σ.Ε. για τους λόγους που έχουν χιλιοειπωθεί και γραφεί.
Εμείς ήμασταν σίγουροι ότι η Διοίκηση και κατ΄επέκταση η Κυβέρνηση ήθελε περισσότερο από όλους μας να υπογραφεί η Σύμβαση αυτή, διότι δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη της Νομοθέτησης και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να υπογραφεί η ΣΣΕ με αποτέλεσμα μετά την υπογραφή της Σύμβασης στις 23 Μαρτίου 2011 από ΟΣΕ και ΠΟΣ, στις 24 Μαρτίου να έχουμε τους πανηγυρισμούς και ευχαριστίες στην Π.Ο.Σ. του κ.Ρέππα για την υπογραφή της σύμβασης.Εμείς σαν Προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών ΔΕΝ είμαστε σύμφωνοι με την υπογραφή αυτής της Σ.Σ.Ε. διότι τη χαρακτηρίζουν πολλές ανισότητες, ασάφειες και εκκρεμότητες πέραν του ότι νομιμοποιείται ο ν.3891. Επίσης, επικυρώνει τους αντεργατικούς νόμους 3845, 3899, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού μειώνει μονομερώς τις αποδοχές μας 20%, κλείνει το ½ του σιδηροδρομικού δικτύου και διαλύει το εναπομείναν δίκτυο.
Στην υπογραφείσα ΣΣΕ η διαφορά μεταξύ αποδοχών 31/12/2010 και τακτικών αποδοχών όπως διαμορφώνονται από τη ΣΣΕ την ονομάζουν προσωπική διαφορά, διατηρώντας όλα τα επιδόματα αλλά δεν θα συνυπολογίζονται για τις αυξήσεις στο μέλλον, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι τώρα. Το ανθυγιεινό και επικίνδυνο δεν θα καταγράφεται εκτός προσωπικής διαφοράς με ότι αυτό συνεπάγεται!!!
Η οικονομική διαφορά όπως διαμορφώνεται τώρα είναι άδικη μεταξύ κλάδων. Π.χ. συνάδελφος ΜΕ (εκεί όπου ανήκει ο κλάδος μας) στο κλ.1 έχει βασικό 880 €, ενώ συνάδελφος ΠΕ_4 έχει βασικό στο κλ.1 1040 € διαφορά 18,18% ή στο κλ.20 η ΜΕ έχει 1760 € και η ΠΕ_4 έχει 2280 βασικό, διαφορά 29,5%. {Σίγουρα η ΣΣΕ αυτή είναι η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ στους συν. ΠΕ_4 και ΠΕ_5 για την μέχρι τώρα καλή λειτουργία του Οργανισμού}!!!
Με την υπογραφείσα ΣΣΕ δεν διασφαλίζονται οι εναπομείναντες θέσεις εργασίας με Οργανόγραμμα, με ότι αυτό συνεπάγεται…….

Συνάδελφοι Ηλεκτρολόγοι – Ηλεκτρονικοί,

Βιώνουμε όλοι καθημερινά την απαξίωση και τη διάλυση του ΟΣΕ και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των δραστηριοτήτων του και απαξίωσης του έργου των σιδηροδρομικών.
Εμείς σαν Προεδρείο καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τον κλάδο μας, παραδίνοντας στον κ.Σύμβουλο (κ.Τσιαμαντή Βασίλειο) στις 9/11/2010 τις εργασίες που πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν οι συνάδελφοι Ηλεκτρολόγοι – Ηλεκτρονικοί για επίλυση χρόνιων προβλημάτων, οι επισκευές διαφόρων εξαρτημάτων να μην δίνονται σε ιδιώτες και να κατασπαταλάται δημόσιο χρήμα σε μεσάζοντες – προμηθευτές.Στις 31/1/2011 ζήτησε συνάντηση το Προεδρείο μας με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ.Παν.Θεοφανόπουλο (πρώτη συνάντηση επί αναλήψη των καθηκόντων του), για να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν σαν κλάδο: α) Ηλεκτροκίνηση, β) Φωτοσήμανση – Σηματοδότηση – ΑΣΙΔ, γ) Μηχανεργοστάσια, δ) ανταλλακτικά, ε) Εκπαίδευση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών (πιστοποίηση και νέες τεχνολογίες), στ) Οργανόγραμμα κ.λ.π. Μέχρι σήμερα που γράφεται η ανακοίνωση δεν μας έχει καλέσει ο Διευθύνοντας Σύμβουλος, παρά τις πολλές ενοχλήσεις στη γραμματεία του.

Συνάδελφοι Ηλεκτρολόγοι – Ηλεκτρονικοί,

ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΛΤΟΥΜΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΛΑΨΗΣ

Υ.Γ. ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, (στους εναπομείναντες
Ηλεκτρολόγους – Ηλεκτρονικούς).