Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Έγραψαν για τον ΟΣΕ


  • Μετατάξεις υπαλλήλων. . Μπορεί τα διοικητικά συμβούλια του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να άναψαν το πράσινο φως για τις μετατάξεις των περίπου 2.500 εργαζομένων, ωστόσο κανείς εκ των υπαλλήλων δεν έχει ακόμη αποχωρήσει από τον προβληματικό οργανισμό. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει το υπουργείο Μεταφορών έχει να κάνει με τις ενστάσεις κάποιων άλλων υπουργείων, στα οποία πρόκειται να μεταταγούν υπάλληλοι του ΟΣΕ, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο των υπηρεσιών για τις οποίες προορίζονται. Οι υπό μετάταξη υπάλληλοι παραμένουν στη μισθοδοσία του οργανισμού..
              «Εθνος»

  • Πολύ λίγο, πολύ αργά ... Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι οι προσπάθειες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «μεταρρυθμίσεις» έχουν προς το παρόν μείνει στα χαρτιά, διότι η εφαρμογή τους συναντά την αντίθεση του άλλου ΠΑΣΟΚ, εκείνου που εξέθρεψε τις στρεβλώσεις. Αρα, η κυβέρνηση παριστάνει ότι κάνει αλλαγές και τα συνδικάτα παριστάνουν ότι προσαρμόζονται σε αυτές μετά από σφοδρές αντιδράσεις. Διότι, κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να μας πληροφορήσει πόσες μετατάξεις έγιναν από τον ΟΣΕ και πόσοι υπάλληλοι αμαρτωλών ΟΤΑ άλλαξαν αντικείμενο και θέση...
               «Αγγελιοφόρος»

  • ..Κερδισμένοι και χαμένοι από τη νέα λίστα των ειδικοτήτων που προτείνεται να εξέλθουν από τη λίστα, με βάση την πρόταση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του 2008, είναι όσοι απασχολούνται στην παραγωγή φαρμάκων, καλλυντικών, αρωμάτων, κτηνιατρικών φαρμάκων, θαλαμηπόλοι ευαγών ιδρυμάτων, κτίστες βιομηχανικών κλιβάνων, εργατοτεχνίτες πλύσης και λεύκανσης, σιδερώτριες και διαλογείς ιματισμού και εργαζόμενοι εκτός χώρων σφαγείων. Επίσης, οι υπάλληλοι γραφείων βιομηχανιών, μεταλλείων, εταιριών πετρελαιοειδών, τεχνικοί και εκφωνητές ραδιοφώνου, καμαριέρες ξενοδοχείων, σερβιτόροι, ζαχαροπλάστες και αρτεργάτες, ταμίες στα σούπερ μάρκετ, σταθμάρχες και ελεγκτές αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, χειριστές μηχανών προβολής κινηματογράφου, κουρείς, κομμωτές, υποδηματεργάτες, πωλητές χονδρικής της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, συνοδοί κλιναμαξών του ΟΣΕ και φορτοεκφορτωτές κιβωτίων και βαρελιών ζυθοποιίας..
                «Αγγελιοφόρος»