Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ο Β. Τσιαμαντής πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Εγκρίθηκε, με τις θετικές ψήφους των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η νέα διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).
Πρόεδρος της νέας ανεξάρτητης διοικητικής αρχής αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΟΣΕ Βασίλης Τσιαμαντής και αντιπρόεδρος η Αγάθη Καρρά, με τακτικά μέλη τους Γιώργο Λυμπερόπουλο, Αναστασία Βέρρα και Αστέριο Τσαβδάρη και αναπληρωματικά τους Σεραφείμ Κάπρο, Χρυσή Μισιούδη και Ελένη Παραδοσοπούλου.Οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν λευκό για όλα τα μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής, πλην της αντιπροέδρου κ. Καρρά, για την οποία έδωσαν θετική ψήφο.Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει σχέση με τα πρόσωπα αλλά με τις πολιτικές που θα κληθούν να εφαρμόσουν.Στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κ. Τσιαμαντής, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΟΣΕ έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι στόχος του, μεταξύ άλλων, είναι να γίνει ελκυστική η αγορά ώστε να προσελκύσει ξένους επενδυτές και χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση τη σωστή αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ».Επισήμανε ακόμη ότι θα γίνει προσπάθεια αύξησης του επιβατικού κοινού, σημειώνοντας ότι η κατάργηση δρομολογίων που έγιναν στο πλαίσιο του εξορθολογισμού και της εξυγίανσης του ΟΣΕ, δεν σημαίνει και κατάργηση των γραμμών του.
Από την πλευρά του, ο παριστάμενος υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας έδωσε έμφαση στο μεγάλο, όπως είπε, ενδιαφέρον που υπάρχει, για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Βαλκανικές χώρες.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ