Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αμύθητη περιουσία το Δημόσιο


Η αξία των οικοπέδων και των κτηρίων ενός μόνο οργανισμού, του ΟΣΕ, όπως καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ξεπερνά τα 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αμύθητη αποδεικνύεται πως είναι η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών κατέβαλε το ποσό των 25.937.296 ευρώ για ενοίκια οκτώ μόνο μηνών
Σε γραπτές απαντήσεις που απέστειλαν τα υπουργεία σε Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις του Βουλευτή Β' Αθηνών και Εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ Κωστή Αϊβαλιώτη, αναφέρεται ότι τέσσερις μόνο φορείς έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας 15,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, τα 546 ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων έχουν αντικειμενική αξία που ξεπερνά το 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, με την ακίνητη περιουσία της ΔΕΗ να προσεγγίζει το 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του Μετρό ξεπερνά τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Όσο για το σύνολο των ακινήτων που βρίσκονται στο Μητρώο Ακινήτων της ΚΕΔ αυτά ξεπερνούν τα 71.000, όπως ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τον Κωστή Αϊβαλιώτη. Η αξία των οικοπέδων και των κτηρίων ενός μόνο οργανισμού, του ΟΣΕ, όπως καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ξεπερνά τα 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Μπορεί, τέλος, να διαθέτει αμύθητη περιουσία το Δημόσιο, αλλά, όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών μόνο για 8 μήνες το υπουργείο πλήρωσε το αστρονομικό ποσό των 25.937.296 ευρώ για ενοίκια.