Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ζητήματα που αφορούν τους σιδηροδρομικούς τεθήκαν στον Επίτροπο της Ε.Ε. κ. ALDOR

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Αθανάσιος Λεβέντης και ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Κιουτσούκης και ο Γραμματέας της Ε.Τ.F. Εδουάρδος Τσάγκας, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 28/2/2011 στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο της Ε.Ε. κ. ALDOR υπεύθυνο για κοινωνικά ζητήματα. Του μετέφεραν τις θέσεις της Π.Ο.Σ. καθώς και την οργή και την αγανάκτηση των σιδηροδρομικών για την νομοθέτηση χωρίς διάλογο από την κυβέρνηση του ν. 3891/10 ο οποίος καταργεί βασικά εργασιακά δικαιώματα αλλά και το συλλογικό δίκαιο, το οποίο διέπει τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη.
Η τοποθέτηση των στελεχών της Π.Ο.Σ. ήταν δυναμική και ανέδειξε τα πλείστα προβλήματα που επιφέρει η εφαρμογή του νόμου, καθώς και το αδιέξοδο που δημιουργεί στους εργαζόμενους η πολιτική της κυβέρνησης με την οποία μειώθηκαν κατά 30% οι τακτικές αποδοχές των εργαζόμενων, καταργήθηκαν πάνω από τα 2/3 του σιδηροδρομικού δικτύου και μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες 1900 περίπου εξειδικευμένοι σιδηροδρομικοί.
Παράλληλα η κατάργηση δραστηριοτήτων και η κατάργηση δρομολογίων απέφερε τις πρώτες 51 απολύσεις των συναδέλφων μας που εργάζονταν στη δραστηριότητα των κλιναμαξών.
Η Π.Ο.Σ. θα συνεχίσει τις δράσεις της με ότι μέσο διαθέτει και σε κάθε κατεύθυνση, για την επαναφορά του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την επαναλειτουργία των καταργημένων γραμμών, και τη λειτουργία ενός σύγχρονου Δημόσιου και με κοινωνικά χαρακτηριστικά Σιδηρόδρομου, στον οποίο θα υπηρετούν επαγγελματίες σιδηροδρομικοί και όχι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι.
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.