Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Με σύνθημα τα «τρένα στον λαό» οι σιδηροδρομικοί έστειλαν από την Θεσσαλονίκη μήνυμα αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητας. Μηχανοκίνητη πορεία των σιδηροδρομικών στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Θερμή υποδοχή των κατοίκων την ώρα της διέλευσης τους.

  Σάλπισμα ξεσηκωμού σήμανε για τους σιδηροδρομικούς η σημερινή ημέρα εν όψει της δημοσιοποίησης του σχεδίου νόμου για την εξυγίανση του ΟΣΕ. Από το πρωί εργαζόμενοι και εκπρόσωποι των σιδηροδρομικών έδωσαν την μάχη της
ενημέρωση μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης προκειμένου να ανατρέψουν το δυσμενές κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί μετά ψευδή στοιχεία και τις συκοφαντίες κατά των σιδηροδρομικών. Όλοι οι εργαζόμενοι βρεθήκαν στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης και με μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, Όπου διαδήλωσαν την αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί για τον ΟΣΕ. Στην συνέχεια οι σιδηροδρομικοί ακλούθησαν μηχανοκίνητη πορεία διαμέσου των οδών Μ. Αλεξάνδρου ,Σοφούλη, Βασιλίσσης Όλγας, Τσιμισκη Κουντουριώτου, Βενιζέλου, Εγνατίας Μοναστηρίου με τερματισμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Κατά την διέλευση του από το λιμάνι οι σιδηροδρομικοί σταμάτησαν για λίγο στην οδό Κουντουριώτου φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
Οι σιδηροδρομικοί σήμερα έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Η Θεσσαλονίκη έζησε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Για πρώτη φορά η πολη της Θεσσαλονίκης έζησε καταστάσεις σαν την σημερινή. Πότε άλλοτε σιδηροδρομικοί δεν είχα πραγματοποίηση τόσο μεγάλη διαδήλωση δια μέσου των οδών και με τέτοια μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων. Στην διέλευση τους ο κόσμος χειροκροτούσε και έδειχνε  την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους των τρένων. Τόσο η πορεία των μηχανοκίνητων όσο και διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο όπου ήταν η κυβέρνηση δεν δημιουργησε κανένα πρόβλημα. Η συνεργασία με την αστυνομία ήταν άψογη και πρόεδρος του ΣΣΒΕ κ. Βλάχος ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον επικεφαλής της τάξης.

Τα ΜΑΤ είπαν στοπ.

Όταν η μηχανοκίνητη πορεία μπήκε στη οδό «Μεγάλου Αλέξανδρου» διμοιρία των ΜΑΤ είχε παραταχτεί στην οδό και απαγόρευσε την περεταίρω πορεία των διαδηλωτών. Μετά από ολιγόωρη συνεννόηση του Προέδρου του ΣΣΒΕ κ. Βλάχου με τον επικεφαλής της αστυνομίας επιτραπεί η συνέχιση της πορείας.

Δηλώσεις

Νίκος Κιουτσούκης πρόεδρος ΠΟΣ.» Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα των αγώνα μας».

Γιάννης Βλάχος πρόεδρος ΣΣΒΕ. « Στείλαμε σήμερα ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση».

Παναγιώτης Τέρζογλου μέλος της ΠΟΣ. « Η αποσύρει το νομοσχέδιο η κυβέρνηση η Φεύγει».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα- σε συνέχειες- και βίντεο από την σημερινή διαδήλωση των σιδηροδρομικών.