Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πανελληνία Ομοσπονδια Σιδηροδρομικών: «Καλούμε τους σιδηροδρομικούς να συνεχίσουμε τον έντιμο και καλό αγώνα που ξεκινήσαμε, προκειμένου να υπερασπίσουμε την περιουσία και την επένδυση του ελληνικού λαού».

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, χαιρετίζει τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των σιδηροδρομικών στις κινητοποιήσεις στις 8 & 9/9/2010 και στο συλλαλητήριο της 11/9/2010 στη ΔΕΘ. Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντισιδηροδρομικό και αντεργατικό της κατήφορο, ενέκρινε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή 10/9/2010, το σχέδιο νόμου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: Για την αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ …».Το σχέδιο νόμου το οποίο είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν 10 ημέρες προκειμένου να μετρήσει τις αντιδράσεις των σιδηροδρομικών, βάζει την ταφόπλακα στην πολιτική απαξίωσης του ΟΣΕ, ξεπουλήματος της ακίνητης περιουσίας του και ιδιωτικοποίησης των φιλέτων του, πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις την τελευταία 15ετία. Οι σιδηροδρομικοί επειδή αποτελούν βαρίδι και εμπόδιο σε αυτήν την πολιτική, οδηγούνται σε αποχώρηση (έμμεση απόλυση χωρίς αποζημίωση) και επαναπρόσληψη σε άλλο φορέα, τον οποίο θα επιλέξει ουσιαστικά η κυβέρνηση. Το διαστροφικής έμπνευσης σχέδιο νόμου δεν μπορεί να περάσει. Δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου, τον οποίο ουσιαστικά δεν θέλει η κυβέρνηση. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, έγκαιρα και υπεύθυνα έχει αποστείλει στο Υπουργείο Υποδομών τις προτάσεις της και πάνω σε αυτές έχει καλέσει και θα προσέλθει σε διάλογο με την κυβέρνηση. Προτάσεις που οδηγούν στην εξυγίανση και διαφάνεια του ΟΣΕ και την ανάπτυξή του ως ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στην υπηρεσία της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.
Καλούμε τους σιδηροδρομικούς να συνεχίσουμε τον έντιμο και καλό αγώνα που ξεκινήσαμε, προκειμένου να υπερασπίσουμε την περιουσία και την επένδυση του ελληνικού λαού.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/9/2010

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΚΑΡΟΛΟΥ
Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια η Διοίκηση της ΠΟΣ θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει την κλιμάκωση και τις μορφές των κινητοποιήσεων.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ

Το Προεδρείο της Π.Ο.Σ.