Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ Οικολόγων και διοίκησης της ΠΟΣ στην Θεσσαλονίκη.

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα επισήμων του Επιβατικού σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης μεταξύ των Οικολόγων –Πράσινων και της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Τον επικεφαλή των Οικολόγων και Ευρωβουλευτή κ. Μιχάλη Τρέμουλο ενημέρωσε ο πρόεδρος κ. Ν. Κιουτσούκης καθώς και το μέλλος της ΠΟΣ κ. Α. Λεβέντης. Ο πρόεδρος της ΠΟΣ στην ενημέρωση του αναφέρθηκε στου βασικούς άξονες των αντιρρήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος στην προωθούμενη μεταρρύθμιση του ΟΣΕ και στις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στην λειτουργία του σιδηρόδρομου.
 Ο επικεφαλής των Οικολόγων πράσινων ευρωβουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Μ. Τρεμόπουλος δήλωσε: «Θεωρούμε εξαιρετική την συνάντηση. Μπήκαμε στο βάθος των προβλημάτων που απασχολούν τον σιδηρόδρομο. Ακούσαμε με προσοχή όλες τις λεπτομέρειες και τις πλευρές που αποδεικνύουν ουσιαστικά την απαξίωση της εργασίας και του σιδηροδρόμου και ταυτόχρονα ενός μέσου του οποίου ημείς θεωρούμε οικολογικό φτηνό αξιόπιστο και όχημα που έρχεται από το μέλλον. Ακριβώς γιατί σπαταλά πολύ λιγότερη ενέργεια είναι αποτελεσματικός τρόπος άμυνας απέναντι στην κλιματική αλλαγή κάτι που ενισχύεται με την διάδοση των οδικών μεταφορών. υπάρχουν συγκεκριμένες πολίτικες απαξίωσης εδώ και χρόνια του σιδηροδρόμου στις οποίες οφείλουμε να αντισταθούμε και για ένα επί πλέον λόγο, γιατί στο μνημόνιο γίνεται προσπάθεια να απαξιωθούν και καταργηθούν ακόμη και σιδηροδρομικές γραμμές κάτι που θα μας πάει πολύ πίσω ακόμη και από την πρωτοπόρα χάραξη των γραμμών. Οι σιδηροδρομικοί πρέπει να υπερασπιστούν ένα μέσο που σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχει πολύ μεγαλύτερη στήριξη στα πλαίσια αυτού του συστήματος, αλλά στρεβλώνεται στην Ελληνική πραγματικότητα. Τα ελλείμματα είναι κυρίως πολιτικά και αυτές οι πολίτικες είναι σαφές πρέπει να ανατραπούν».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ κ Νίκος Κιουτσούκης δήλωσε: « Είναι σημαντικό ότι ακόμα και σήμερα στην Ελληνική κοινωνία υπάρχουν πολίτικες δυνάμεις οι οποίες πράγματι αγαπούν τον σιδηρόδρομο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας βοηθήσουν στην πορεία μας και στον αγώνα που κάνουμε εμείς οι σιδηροδρομικοί».