Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Εκατοντάδες σιδηροδρομικοί διαδήλωσαν την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ. Συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι όπου η διοίκηση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα τους. Ψήφισμα επέδωσαν και στον Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο.

 Συγκέντρωση και Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες εκατοντάδες σιδηροδρομικοί αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το σιδηρόδρομο. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Πανελληνία Ομοσπονδια Σιδηροδρομικών, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ το πρωί έγινε κατάληψη στα γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου και μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων μπροστά στο κτήριο του Οργανισμού. Λίγο πριν την Πορεία μίλησαν στους συγκεντρωμένους ο Πρόεδρος της ΠΟΣ κ. Νίκος Κιουτσούκης, Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος Λεβέντης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου οι κ.κ Πέτρος Παναγούλιας και Παναγιώτης Τέρζογλου. Όλοι ομιλητές εξέφρασαν έντονα την αντίθεση τους στις προωθούμενες αλλαγές στον σιδηρόδρομο και δήλωσαν την απόφαση τους να συνεχίσουν των αγώνα με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δράση. Δεν παρέλειψαν καταγγείλουν έντονα την απόφαση του δικαστηρίου, η όποια χαρακτήρισε την χθεσινή απεργία παράνομη και καταχρηστική, τονίζοντας «ότι οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπορούν να κινητοποιούνται». Κάλεσαν τους εργαζομένους ενωμένοι να προχωρήσουν στην υπεράσπιση το δίκαιο των αιτημάτων τους. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος. Στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία δια μέσου των οδών Αγίου Κωνσταντίνου, Σταδίου προς το υπουργείο Οικονομικών όπου η διοίκηση της ΠΟΣ επέδωσε ψήφισμα σε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου με τα αιτήματα τους. Στην συνέχεια η πορεία δια μέσου των οδών Όθωνος Αμαλίας, Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Κωνσταντίνου επέστρεψαν στο κεντρικό κτήριο του ΟΣΕ στην Καρόλου. Κατά την διέλευση της πορείας από την Βουλή οι διαδηλωτές σταμάτησαν και οι διοίκηση της ΠΟΣ με επικεφαλή τον πρόεδρο της κ. Νίκο Κιουτσούκη επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο όπου του επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους. Ο κ. Πετσάλνικο τους διαβεβαίωσε ότι το ψήφισμα με τα αιτήματα τους θα διανεμηθεί σε όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου. Σε όλοι την διάρκεια της πορείας οι εργαζόμενοι εκδήλωναν την αντίθεση τους στα αντιλαϊκά μέτρα για τον σιδηρόδρομο με οργή και αγανάκτηση.
Ικανοποίηση των συνδικαλιστών.
Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων για την μεγάλη συμμετοχή των σιδηροδρομικών και την αγωνιστικότητα τους. «Οι σιδηροδρομικοί ξεσηκώθηκα, τους ξεσήκωσε η αντιλαϊκή πολική της κυβέρνησης και τα μέτρα για τον ΟΣΕ . Τώρα ποιο αποφασιστικά και με την δύναμη του κόσμου θα ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική που πάει να επιβάλει η κυβέρνηση στις μεταφορές» τόνιζαν συνδικαλιστικά στελέχη.
Νέες κινητοποιήσεις
Να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας σε συνεννόηση με τα σωματεία του χώρου αποφάσισε χθες αργά το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣ. Μια από αυτές τις στάσεις θα επιδιωχθεί να είναι κοινή με τα Συνδικάτα των αστικών συγκοινωνιών. Ακόμα αποφασίστηκαν να γίνουν και άλλες κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών όπως συλλαλητήρια.
Θέρμη υποδοχή στους σιδηροδρομικούς από την Θεσσαλονίκη.
Με χειροκροτήματα και σφυρίγματα οι σιδηροδρομικοί της Αθηνάς υποδεχτήκαν στην συγκέντρωση τους συναδέλφους τους από την Θεσσαλονίκη οι όποιοι συμμετείχαν στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Αθήνας. Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννης Βλάχος για την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων σιδηροδρομικών της Θεσσαλονίκης. Εντύπωση προκάλεσε στους συναδέλφους της Αθήνας η οργάνωση των σιδηροδρομικών της Θεσσαλονίκης οι όποιοι είχαν μαζί τους, σφυρίχτρες, καπελάκια, μπλουζάκια, μαύρες σημαίες, πανό . Έκπληξη για τους σιδηροδρομικούς ήταν, όταν τα λεωφορεία με τους υπαλλήλους του ΟΣΕ έφτασαν στο ύψος της Μαλακάσας περιπολικό της τροχαίας μπήκε επικεφαλής της λεωφορείο πομπής μέχρι την άφιξη τους στο χώρο της συγκέντρωσης .