Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Οι σιδηροδρομικοί με την δυναμική παρουσία τους στο συλληπτήριο είπαν όχι στο νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ. Διατράνωσαν μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους την αντίθεση τους στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης.


 
  Οι σιδηροδρομικοί μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους είπαν το δικός του όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για την εξυγίανση του ΟΣΕ. Εκατοντάδες σιδηροδρομικοί από όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο συμμετείχαν στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Πανελληνία Ομοσπονδια Σιδηροδρομικών και ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Μετά την Συγκέντρωση οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ πραγματοποίησαν πορεία δια μέσου των οδών Μοναστηρίου και Εγνατίας όπου στο άγαλμα του Βενιζέλου συναντηθήκαν με τους συγκεντρωμένους της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ. Καθ΄όλη την διάρκεια του συλλαλητηρίου οι σιδηροδρομικοί δεν σταμάτησαν να διαδηλώνουν την αντίθεση τους, μετά συνθήματα τους κατά της κυβερνητικής πολιτικής για τον σιδηρόδρομο. Το πάθος, η οργή και η αποφασιστικότητα για συνεχίσει του δίκαιου αγώνα τους ήταν διάχυτη κατά την διάρκεια της πορείας. Επικεφαλής της πορείας ήταν οι διοικήσεις της ΠΟΣ και του ΣΣΒΕ.

Το χρονικό της μεγάλης πορείας.

Ώρα 5.00 οι πρώτοι εργαζόμενοι φτάνουν μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Στον προαύλιο χώρο βρίσκονται για συμπαράσταση και εργαζόμενοι από το ΟΑΣΑ της Αθήνας.
ΩΡΑ 6.00 Το αδιαχώρητο δημιουργείται στην πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρο της ΠΟΣ κ. Ν. Κιουτσούκης απευθύνει σύντομο αγωνιστικό χαιρετισμό και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Τρίτης.
Ώρα 6.15 ξεκίνα το συλλαλητήριο με προπομπό το μεγάλο πανό στο οποίο αναγράφονται συνθήματα και γελοιογραφίες, μέσου των οδών Μοναστηρίου και Εγνατίας κατευθύνονται στον χώρο συνάντησης με τους εργαζόμενους της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ.
Ώρα 7.00. Η πορεία φτάνει στο άγαλμα του Βενιζέλου. Το πανό των σιδηροδρομικών έχει την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της συγκέντρωσης. Τοποθετείται κάτω από την εξέδρα των ομιλητών.
Ώρα 7.15. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους είπε: « Για τα ελλείμματα του ΟΣΕ δεν φταίνε οι εργαζόμενοι φταίνε αυτοι που με τις πολίτικες τους χρέωσαν το Οργανισμό».
Ώρα 7.30 Ξεκίνα η πορεία με επικεφαλή το πανό της ΓΣΕΕ και ακολουθούν οι σιδηροδρομικοί με το δικό τους πανό δια μέσου των οδών Εγνατίας, Βενιζέλου και Τσιμισκή.
Ώρα 8.30 οι πορεία φτάνει στην πλατεία της ΧΑΝΘ όπου και διαλύεται χωρίς να σημειωθεί κανένα έκτροπο, με την υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα μέχρι την δικαίωση τους.
Ακολουθούν  αργότερα δηλώσεις συνδικαλιστών.