Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Είπαν και έγραψαν για τον ΟΣΕ.

Αλλά το χιούμορ, χιούμορ- όπως αυτό των συνδικαλιστών του ΟΣΕ σε πανό που είχαν αναρτηθεί στην Αθήνα από τους συνδικαλιστές του ΟΣΕ «θα φανταζόσασταν την Ελλάδα χωρίς τρένα;» - και γελούσαμε όλοι ξεκαρδισμένοι: πού τα βρήκε η Ελλάδα τα τρένα; Αλλά μπορεί και να το πίστευαν, όπως άλλοι πιστεύουν ότι έχει νοσοκομεία, πανεπιστήμια, πεζοδρόμια. Το μόνο που διαθέτει η χώρα είναι πολιτικούς που ονειρεύονται να μαγειρευτούν σε μπουγιαμπέσα.
«ΤΟ ΒΗΜΑ»
Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στην οδό Εγνατία, με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλη την Ελλάδα και εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ιδιαίτερα δυναμική η παρουσία των εργαζομένων στον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ.Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρόεδρος, Αλέκος Αλαβάνος
News247.gr
Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει η κυβέρνηση προωθώντας τον τεμαχισμό και την εκποίηση του ΟΣΕ. Με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, το Μαξίμου πιάνει την “καυτή πατάτα” των ελληνικών σιδηροδρόμων και με οδηγό την καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των οδηγών φορτηγών- βυτιοφόρων το καλοκαίρι, ετοιμάζεται να φτάσει το θέμα μέχρι τέλους. Τα σχέδια “εκτροχιασμού” του Οργανισμού, αποτελούν “πιλότο” και για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, ενώ αποφασισμένοι “να ματώσουν” είναι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά τους δικαιώματα και τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών.
"Αυγή"
Μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις, επιστροφή της περαίωσης και μέτρα για την οικονομία που περιλαμβάνουν άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, εξορθολογισμό των ζημιογόνων ΔΕΚΟ και απελευθέρωση της αγοράς της Ενέργειας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στα πλαίσια της ομιλίας του στην 75η ΔΕΘ. Δεσμεύθηκε επίσης για ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση των εσόδων. «Σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία» είπε ο κ. Παπανδρέου και έστειλε μήνυμα συλλογικής προσπάθειας, συλλογικής ευθύνης και απόφασης για την αναμόρφωση της χώρας.
«ΤΑ ΝΕΑ»
7:00: Σε πλήρη εξέλιξη η προσυγκέντρωση ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα του Βενιζέλου. Περισσότεροι από 6.000 διαδηλώτες θα ξεκινήσουν από στιγμή σε στιγμή την πορεία τους, για να καταλήξουν στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Αυτή τη στιγμή στο βήμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος. Στα αξιοσημείωτα, η ταυτόχρονη παρουσία Τσίπρα- Αλαβάνου στην προσυγκέντρωση, αλλά σε διαφορετικά σημεία. Διαχωρίστηκε το μπλοκ των εργαζομένων του ΟΣΕ.
TVXS