Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Οι σιδηροδρομικοί έτοιμοι να «ματώσουν» αν χρειαστεί..


Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι περίπου 6.000 σιδηροδρομικοί, λόγω της απαίτησης της τρόικας για απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού στον ΟΣΕ. Υπολογίζονται σε 2.500 άτομα, για τα οποία το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ότι 1.500 θα συνταξιοδοτηθούν και άλλοι 1.000 θα μεταταγούν σε άλλες εταιρείες του Δημοσίου. «Θα ματώσουμε», διαμηνύει ο Ν. Κιουτσούκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, συντασσόμενος στην ουσία με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. «Θα δικαιωθούμε», πρόσθεσε, παρ' όλο που προέβλεψε ότι «σε αυτό τον πόλεμο θα υπάρξουν θύματα» και απέκλεισε κατηγορηματικά τις μετατάξεις εργαζομένων που βρίσκονται στον ΟΣΕ 20 και 30 χρόνια. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί και η Ομοσπονδία, η οποία σε χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «τρωκτικά που λυμαίνονται επί σειρά ετών τον σιδηρόδρομο» και θέτει τρεις «κόκκινες γραμμές». Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, όπως αναφέρεται, δεν θα δεχτούν ούτε μία απόλυση, την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού..
Οργή κατά των δημοσιογράφων MEGA
Οι σιδηροδρομικοί είναι σφοδρά ενοχλημένοι από την αντιμετώπιση του προέδρου της ΠΟΣ Νίκου Κιουτσούκη από τους δημοσιογράφους του MEGA οι οποίοι με παραπλανητικές ερωτήσεις προσπάθησαν να επιρρίψουν ευθύνες για τα ελλείμματα του ΟΣΕ στους εργαζόμενους, αποφεύγοντας συστηματικά να μπουν στην ουσία του προβλήματος και τις ευθύνες αυτών που έφεραν τον Οργανισμό στο χρέος και στην απαξίωση. «Δεν περιμένουν οι πολίτες από τα φερέφωνα τις εκαστοτε εξουσίας να μάθουν την αλήθεια, γνωρίζουν όλοι τον ρόλο τους. Είναι προφανές ότι το μένος τους θα συνεχιστεί πιο έντονο στο μέλλον κατά των εργαζομένων και αυτό το περιμένουμε» τονίζουν με νόημα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο.
Επί ποδός ..
Οι εργαζόμενοι αυτό το καλοκαίρι δεν βρίσκονται σε διακοπές αλλά σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Οι διαβεβαιώσεις ότι το Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί το σχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ δεν τους καθησυχάζουν , αντίθετα βρίσκονται σε κατάσταση «πολέμου» όπως υπογραμμίζουν. Είναι γεγονός ότι τα όσα λέγονται και γράφονται για την εξυγίανση του ΟΣΕ έχουν προκαλέσει δικαιολογημένα την αγανάχτηση των εργαζομένων αλλά και αναστάτωση στις οικογένειες τους. «Δεν είναι δυνατόν καθημερινά να δεχόμαστε αυτών τον ψυχολογικό πόλεμο» τονίζουν.